گزارش کارآموزی اجراء شالوده و ستون

دسته بندي : فنی و مهندسی » عمران
گزارش کارآموزي اجراء شالوده و ستون در 25 صفحه ورد قابل ويرايش


فهرست مطالب

1-اجراء شالوده

1-1)شالوده گسترده

1-2)شالوده منفردونواري

1-3)نحوه اجراي شالوده

1-4)مشخص کردن مکان ستون

1-5)بتن ريزي شالوده

2-اجراء ستون ها

2-1)نحوه تهيه آرماتور ستون

2-2) تهيه قالب مناسب ستون

2-3)بتن ريزي ستون ها

2-4)آب باشي ستون ها



اجراءشالوده:

شالودهها در ساختمان‌هاي مسكوني، معمولاً به شكل شالوده‌هاي منفرد و نواري و گسترده هستند.

شالوده گسترده:

اين نوعشالودهمعمولاً در زمين‌هائي مورد استفاده قرارمي‌گيرد كه ظرفيت باربري خاك آن بسيار كم باشد. به اين ترتيب اجراي شالوده براي كل سطح سازه ضروري است.

در اين نوع شالوده، كل سطح زير سازه را آرماتوربندي مي‌كنند. در اين نوع شالوده بدليل افزايش لنگر در يك محدوده كم نمي‌توان ميلگردهاي شالوده را براي لنگر بيشينه طراحي نمود چون در اين حالت شالوده كاملاً غير اقتصادي است از طرفي شالوده بايد براي لنگر بيشينه، طراحي گردد بنابراين طبق تشخيص مهندس محاسب ابتدا ميلگردهاي شالوده را براي يك لنگر بهينه طراحي مي‌كنند سپس قسمتهائي را كه لنگر موجود از لنگر طراحي بيشتر است، بوسيلة ميلگردهاي اضافي، تقويت مي‌كنند.

شالوده منفرد و نواري:

در اكثر سازه‌ها از اين نوع شالوده‌ها‌ استفاده مي‌گردد. درشالودهمنفرد براي هر ستون، يك شالوده طراحي مي‌گردد. سپس تمامي شالوده‌ها را بوسيلة شناژ بتني (كه آن هم داراي آرماتور است) به هم متصل مي‌كنند كه اين كار جهت يكپارچه‌سازيشالودهدر مقابل نيرو‌هاي جانبي انجام مي‌گيرد. عرض شناژ عمدتاً از عرض شالوده كوچكتر است.

در شالوده‌هاي نواري، شالوده براي مجموعة چند ستون كه در يك راستا هستند طرح مي‌گردد. در اين حالت عرض شالوده در تمام نقاط يك نوار تقريباً يكسان است.

اگر شالوده پائين‌تر از سطح زمين اجرا شـود با كندن زمين در اندازه‌هاي داده شده و آرماتوربندي آن، به ساختشالودهمي‌پردازند ولي اگرشالودهبالاتر از سطح زمين باشد با چيدن بلوك محدودة بتن‌ريزي را مشخص مي‌كنند.

نحوة اجرايشالودهدر سازة

ابتدا با ريختن گچ روي زمين (ريختن رنگه) يا ريسمان كار نقشة پي و محدودة بتن‌ريزي را مشخص مي‌كنند.



M يكي از نكات اجرائي، قائمه كردن گوشة كار است كه در اصطلاح آن‌را گونيا كردن مي‌گويند. اين كار با اندازه‌گيري نقاط مشخص انجام مي‌گيرد. فواصل روي اضلاع كناري بايد مطابق با اضلاع مثلث قائم‌الزاويه‌اي (مثلاً ابعاد ) باشد. اين كار به اين صورت انجام مي‌شود كه ابتدا روي يك ضلع كناري فاصلة و روي ضلع ديگر فاصلة را مشخص مي‌كنند. حال فاصلة اين دو نقطه را اندازه مي‌گيرند كه در صورت گونيا بودن گوشه بايد برابر باشد.

بعد از اجراي نقشه، در سه رديف (مطابق با ضخامت شالوده) بلوك‌چيني انجام مي‌شود. اين بلوك نقش قالب را در بتن‌ريزي دارد و در مقاومت نقشي ندارد. در هنگام بلوك‌چيني بايد دقت شود فاصلة داخل به داخل برابر نقشه باشد.

اجراي ستون‌ها:

بعد از اجراي شالوده نوبت به ستونها مي‌رسد. اجراي ستونها مطابق با مراحل زير انجام مي‌شود.

در ابتدا ميلگردهاي طولي ستون را بر طبق اندازه‌هاي لازم، مي‌برند. اين طول شامل ارتفاع ستون بعلاوة طول انتظار (در حدود ) مي‌باشد.

قيچي براي بريدن ميله‌گرد



ميله‌گرد انتظار براي ايجاد پيوستگي تيرها و ستونها يا ستونها با يكديگر است تا به خاطر بتن‌ريزي مرحله‌اي، پكپارچگي سازه حفظ شود.

سپس دو ميلگرد طولي را در كنار هم قرار داده، خاموتهاي مربوط به ستون را دور آنها قرار مي‌دهند. خاموتها در ستون در فاصلة از ابتدا و انتهاي ستون به فاصلة و در مياني ستون به فاصلة قرار مي‌گيرند. علت نزديكتر بودن خاموتها در دو سر ستون، به خاطر نيروي برشي بزرگتر در اين نواحي است.

جهت مشخص كردن مكان خاموت‌ها از يك تكه گچ استفاده مي‌كنند و در فواصل معين با علامت‌گذاري روي ميله‌گرد طولي، جاي خاموت‌ها را مشخص مي‌كنند.



نحوة تهية آرماتور ستون



بعد دوميلگرد ديگر را در دو انتهاي ديگر خاموت قرار مي‌دهند و با سيم آنها را به هم مي‌بندند. پس از آن ميلگردهاي وسطي (دو عدد در وسط هر رديف) را در جاي خود قرار مي‌دهند و آنها را نيز با سيم به خاموتها متصـل مي‌كنند. به اين ترتيب يك آرماتور

مشبك براي ستون آماده است.





آرماتور آماده شدة ستون با طول انتظار



با آماده شدن آرماتورهاي ستون، آنها را بلند كرده و از بالا در روي ميله‌گردهاي انتظار قرار مي‌دهند و با كمك ضربة چكش آنها را جابجا كرده در جاي خود قرار مي‌دهند.

قراردادن آرماتور ستون در جاي خود





به اين ترتيب تمام آرماتورها در جاي خود قرار مي‌گيرند. بعد از آن قسمت انتظار و آرماتور جديد را با سيم به هم مي‌بندند.



نكتة قابل توجه اين است كه قسمت خم‌شدة خاموت در خاموت بسته و قسمت باز خاموت در خاموت باز را در هنگام نصب روي تير يا ستون در يك جهت قرار نمي‌دهند.

خاموت‌هاي مورد استفاده در تير و ستون





ميز كار جهت خم‌كردن ميله‌گرد



در هنگام اتصال دو قسمت آرماتور ستون، توجه به اين نكته ضروري است كه طبق آئين‌نامه و محاسبات لازم است تا ميله‌گردهاي انتظار كمي خم شوند و بعد ميله‌گردهاي جديد به آن متصل شوند. ولي در عمل اين نوع خم رعايت نمي‌گردد و فقط با جابجا كردن آنها سعي در قراردادن آرماتور ستون در جاي خود دارند.

البته نوع ديگر آرماتوربندي ستون به اين شكل است كه ابتدا ميله‌گردهاي طولي را در جاي خود قرارداده و آن را به يك تكيه‌گاه، تكيه مي‌دهند. سپس از بالا خاموت‌ها را در جاي موردنظر قرارداده و مي‌بندند كه بنظر روش سخت‌تري مي‌باشد.

پس از قرارگيري آرماتورها در جاي خود، نوبت قالب‌بندي ستون‌ها است كه يكي از مهمترين مراحل ساخت ستون است.

قالب‌ها عموماً در دو نوع فلزي و چوبي موجودند. قالب‌هاي فلزي براي نصب سرعت بيشتري دارند و به سهولت نصب مي‌گردند. اين قالب‌ها به صورت دوتكه و چهارتكه موجودند كه با پيچ و مهره به هم متصل مي‌گردند. سطح بتن پس از باز كردن قالب بسيار صاف و هموار است. اما مشكل عمدة آنها، سنگيني و عدم تغيير آنها است. اندازة اين قالب‌ها را نمي‌توان تغيير داد.

قالب‌هاي چوبي طرفداران بيشتري دارد و اين به خاطر انعطاف‌پذيري در تغيير آن به اندازه‌هاي دلخواه و استفادة مجدد آن است كه هزينه‌ها را پائين مي‌آورد. از طرفي فرم دادن آن به اشكال غير منتظم آسانتر است و حمل و نقل آن نيز آسانتر است (به خاطر سبكي وزن). اين قالب‌ها از كنار هم قراردادن تكه‌هاي يا بوسيله قيدهاي موازي بوجود مي‌آيند. بنابراين مي‌توان آنها را در اندازه‌هاي دلخواه تهيه كرد و پس از استفاده نيز، ابعاد آن را تغيير داد تا براي كاربرد ديگري مناسب باشد. نكتة مهم در مورد قيد‌ها است كه در ساخت قالب براي قالب‌هاي روبرو به صورت موازي و براي قالب‌هاي كنار هم به صورت يك‌درميان قرار مي‌گيرند.
دسته بندی: فنی و مهندسی » عمران

تعداد مشاهده: 1476 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 25

حجم فایل:11,356 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: