پروژه کارآفرینی شرکت تولیدی پنیر پرمایون (حامد طوس)

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني شرکت توليدي پنير پرمايون (حامد طوس)در 22 صفحه ورد قابل ويرايش


مقدمه:


پنير يکي از محصولات متنوع شيري است که انسان از هزاران سال قبل با طرز تهيه و بسياري از خواص آن آشنايي داشت . بسياري اولين مبدا پيدايش آن را به اعراب مصري نسبت مي دهند که به طور تصادفي به روش تهيه آن پي بردند.

با گذشت زمان و گسترش فن پنير سازي روشهاي مختلفي براي ساختن انواع پنير ابداع گرديد .

بطوريکه امروزه صدها نوع پنير در دنيا ساخته مي شود و عوامل زيادي در تنوع اين پنير ها در مناطق مختلف دخالت دارد. مثلا نوع شيري که بيشتر در منطقه معمول است،شرايط آب و هوايي،خاک،وضعيت کارگري و عقايد مذهبي و آداب و رسوم محلي در آمريکا و کانادا و بسياري از نقاط ديگر منحصرا از شير گوسفند- بز- ماديان و گاوميش پنير تهيه ميشود و حتي گفته شده در بعضي نقاط از شير گوزن و الاغ و پستانداران ديگر نيز استفاده مي شود. پنير علاوه بر اينکه از نظر تغذيه اي و داشتن املاح و ويتامين ها و پروتئين و چربي داراي اهميت است از اين نظر که قابليت نگهداري طولاني و در نتيجه حمل و نقل آسان مي باشد نيز حائز اهميت است.

اگر تاريخچه صنايع لبني هر کشوري را مورد مطالعه قرار دهيم پنير از اقلام عمده توليدات لبني آن کشورها مي باشد . اما وقتي به تاريخچه حدود 40 ساله صنايع لبني ايران نظر مي کنيم مي بينيم با اينکه توليد پنير از دير باز مورد علاقه مردم کشورمان بوده و همواره به عنوان يکي از غذا هاي اصلي و عمده مردم بشمار مي رفته ولي به پنير سازي اهميت داده نشده و تنها آمار واردات بوده که به روز افزايش يافته است.لذا در اين طرح بر آن هستيم که با تدوين و گرد آوري مطالب مورد لزوم جهت احداث واحدهاي کوچک توليد پنير راهنمايي جهت سرمايه گذاران در اين صنعت باشيم.

تعريف محصول:



پنير سفيد ترکيبي است از کازئين ،چربي،ويتامين و مواد معدني با نسبت هاي تقريبا مشخص و مادّه اوليه اصلي آن عبارتست از:شير تازه گاو و يا گوسفند و ماده اوليه فرعي آن شامل نمک طعام ،کلرور کلسيم (يا کربنات کلسيم) و مواد لاکتيکي و مايه پنير بدون استاندارد تهيه و در دسترس مصرف کنند گان قرار مي گيرد . واحدهايي که پنير به صورت بهداشتي تهيه و توليد مي نمايند بسيار محدود بوده و حتي تعدادي از آنها نيز در حال حاضر فعاليتي ندارد.

وضعيت عرضه:

عرضه پنير در کشور عبارتند از توليدات داخل و واردات که توليدات داخل توسط چندين واحد صنعتي و نيمه صنعتي و سنتي انجام مي گيرد که اين واحدها تحت پوشش شرکت صنايع شير،بنياد مستضعفان و وزارت جهاد سازندگي و غيره مي باشند که به علت وجود مسئله تهيه شير از نظر مقدار و قيمت همواره دست به گريبان مسائل توليد هستند و جهت بهبود وضعيت توليد اقداماتي بايد در جهت توسعه دامداري،افزايش عرضه پنير از طريق واردات انجام مي گيرد که عمدتا از کشور دانمارک وارد مي شود و در قالب کالاهاي اساسي به صورت سهميه بندي در اختيار مصرف کنند - گان قرار داده مي شود.

بنا براين با وجود مقدار متنابهي توليد داخلي و همچنين واردات همواره پنير يکي از مواد غذايي مطلوب ميباشد که وجود تقاضاي بيش از حد براي دريافت آن از طريق سيستم سهميه بندي و بالا بودن قيمت آن در بازار بخش ديگر غذايي و اختلال در عرضه آن و قيمت ساير مواد پروتئيني و جايگزين پنير آزاد مؤيد اين مطلب مي باشد.

وضعيت تقاضا:

با توجه به رشد فزاينده جمعيت افزايش ميزان نفوذ پذيري پنير در تغذيه مردم در وعده هاي مختلف راند مان شيردهي و سرمايه گذاري صنعتي انجام مي گيرد.چون کره و گوشت و غيره و بروز حوادث قهري چون سيل، زلزله ، جنگ در کشور هاي همسايه و مهاجرت آوار گان به کشور عوامل ايجاد تقاضايي مازاد بر تقاضاي طبيعي بوده و اين کالا همواره به عنوان يکي از بهترين و ساده ترين مواد غذايي بوده تقاضاي محصول يکي از مواد غذايي است که مورد مصرف عموم اقشار جامعه مي باشد لذا همواره تقاضاي زيادي باقي مي ماند که آن را بايد با احداث واحدهاي جديد برطرف نمود .

قيمت فروش:

در هر شرايط اقتصادي، جغرافيايي، جوي و منطقه اي قابل تغذيه مي باشد، بنابراين عوامل تقاضا همواره روبه افزايش بوده که با در نظر گرفتن مقدار عرضه موجود همچنان خلائي در برآورده نشدن محصول وجود نداشته است.

اکنون قيمت هاي محصول از قرار هر کيلويي16000 الي20000 ريال در بازار رايج مي باشد و احيانا اگر کنترلي هم بر قيمت آن از طرف سازمان هاي ذيربط صورت گيرد نرخي را برآورد خواهند کرد که با توجه به هزينه هاي توليد و نهايتا قيمت تمام شده ارزيابي مي گردد که مبلغي را هم جهت سود توليد کننده در نظر خواهند گرفت که اين در کارخانه پنير سازي گلپايگان حدود 9000 ريال بر کيلوگرم مي باشد و قطعاً اين قيمت در نقاط مختلف کشور با توجه به قيمت شير متغير خواهد بود که بر اساس روش حسابداري صنعتي و احتمالا فاکتورهاي محدود کننده از طرف سازمانهاي مذکور قيمتي برا ورد خواهد شد که ادامه حيات اقتصادي توليد کننده را تضمين خواهد کرد.

اشتغال زايي:

يکي از معضلاتي که کشورمان از ان رنج مي برد افزايش بي رويه جمعيت ان مي باشد که موجب بروز بيکاري هاي آشکار و نهان و اشتغال به مشاغل کاذب و غيره گشته که هر يک به نوبه خود اثرات سوئي به سيستم اقتصادي،اجتماعي و فرهنگي جامعه نهاده است.

بنابر اين در راستاي اين رشد جمعيت و هماهنگ با آن بايستي حمايت دولت و سازمانهاي ذيربط و با ياري مردم مشاغل مولدي با سرمايه گذاري در طرحهاي صنعتي و غيره ايجاد گردد تا ضمن بکار گيري نيروهاي مستعد جامعه به توليد ،محصولاتي منجر شود که مورد نياز جامعه بوده و مايحتاج عمومي را تامين مي کند لذا با اجراي اين گونه طرحها در مناطق مختلف کشور که داراي استعدادهاي بالقوه در زمينه مواد اوليه ،امکانات زير بنائي،راههاي ارتباطي و سياست هاي حمايت دولت و غيره ميباشند عده زيادي مشغول به کار و فعاليت شده و موجب رشد و توسعه منطقه مي گردد.

مجوزهاي لازم جهت راه اندازي طرح:

· مجوز رسمي از وزارت کار و امور اجتماعي
· مجوز رسمي از سازمان بهداشت کشور
· مجوز رسمي از سازمان مسکن و شهر سازي
· برخورداري از علامت استاندارد کالا



بررسي فني:

دومين مبحث مطروحه در فرايند پروژه مربوط است به بررسي فني که در اين باب به موضوعاتي مانند مشخصات فني محصول ،روش توليد ،ماشين آلات،تاسيسات و تجهيزات، وسايل حمل و نقل، مواد اوليه و مشخصات فني نيروي انساني و نوع تخصص،مکان و خصوصيات آن و مسا ئلي از اينگونه که در مورد چگونگي توليد مطرح ميشود ،مي پردازد.

1- موضوع طرح:

احداث کارخانه به منظور توليد پنير و خامه از شير تازه گاو و گوسفند به ظرفيت ساليانه 900تن شير بر اساس يک شيفت 8ساعت در روز و 300روز کاري در سال ميباشد.

2- محل اجرا:

محل اجراي طرح در محلي بايد باشد که از نظر مواد اوليه،جاده،سوخت،آب و هوا داراي امکانات با لقوه باشد.

3- هدف طرح:

تهيه پنير از تبديل شير به ماده اي متراکم که طول عمر بيشتر از شير داشته،طعم مطلوبي دارد و انتقال ان براي مصرف کننده راحت تر و از نظر توليد کننده کاهش حساسيت شير و تبديل ان به محصولي مفيد مي باشد.

امکانات موردنياز جهت احداث کارخانه

1- زمين مورد نياز:

زمين مورد نياز کارخانه به مساحت 1000 متر مربع به ابعاد کلي و تقريبي (25×40 متر) مي باشد. هزينه خريد زمين از قرار هر متر مربع 25000 ريال برابر 25000000 ريال برآورد مي گردد لازم به ياد آوردي است چنانچه زمين مورد نياز به رايگان در اختيار طرح قرار گيرد هزينه زمين از کل سرمايه گذاري طرح کسر خواهد شد.

2- محوطه سازي:

1-2) خاک برداري:

خاک برداري زمين به منظور برداشت خاک نباتي و حمل آن به خارج از کارگاه صورت مي گيرد عمق خاک برداري بطور متوسط 20 سانتي متر در نظر گرفته شده است. هزينه خاک برداري در قيمت زمين منشور مي گردد.

2-2) ديوار کشي:

ضروريست که اطراف زمين کارخانه به ارتفاع 2 متر ديوار کشي شده و دروازه اي به عرض 6 متر در ورودي به آن تعبيه شود. نوع ديوار و دروازه مي تواند بر حسب امکانات دسترسي به مصالح در محل اجرا متغير باشد . غالباً از ديوار آجري يا بلوک سيماني استفاده مي شود. هزينه ديوار و تعبيه دروازه از قرار هر متر طول 90000 ريال بالغ بر 11700000 ريال برآورد مي گردد .

11700000 =متر/ ريال 90000 ×متر(25+40) 2



3-2) خيابان کشي :

به منظور سهولت در رفت و آمد ضروري است محوطه جلوي ساختمان واحد آسفالت و اطراف سالن ها به عرض يک متر پياده رو سازي شود که حدود 300متر مربع مي باشد . هزينه جدول بندي و آسفالت و پياده روسا زي از قرار هر متر مربعي 8000ريال 2400000ريال براورد مي گردد.

4-2) روشنائي:

به منظور روشنائي محله واحد 10 چراغ از قرار هر واحد 150000 ريال پيش بيني ميگردد که مبلغ هزينه روشنائي محوطه بالغ بر 1500000 ريال برآورد مي گردد.

5-2) فضاي سبز:

به منظور حفظ محيط زيست و جلوگيري از آلودگي محيط کار لازم است که محوطه واحد درختکاري گردد. بدين منظور هزينه اي بالغ بر1000000 ريال جهت ايجاد فضاي سبز برآورد مي گردد. بنابراين کل هزينه محوطه سازي بالغ بر 16600000 ريال مي گردد.

3- ساختمان سازي:

کل مساحت زيربناي مفيد کارخانه در حدود 277 متر مربع خواهد بود که عمدتا نوع ساختمان ها در اين طرح از نظر مصالحي که در ان بکار گرفته مي شود ،مي تواند متفاوت باشد لذا به دليل حفظ کيفيت در ساختمان سازي و کاهش قيمت ها در اين طرح پيش بيني مي گردد که مشخصات و نوع ساختمان ها بر حسب جدول زير باشد.
دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1374 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 22

حجم فایل:27 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: